Hoppet vid Colins Crest i Vargåsen – en av rallyvärldens mest ikoniska platser.
Denna vecka drar Skandinaviens största rallyfest Bauhaus Royal Rally of Scandinavia igång. En fest som pågår i tre dagar, samtliga med utgångpunkt från navet i Karlstad där Serviceplatsen, Rally Village, är uppbyggd på parkeringsplatsen till Färjestadstravet och Löfbergs Arena. En mötesplats mellan förare, team och publik. Kom och kolla in bilarna, följ teamens arbete och kanske få chansen att byta några ord med förare och team.

Colins crest


På fredagen kommer festen till skogarna i Sunne, närmare bestämt till Colin’s Crest, en ikonisk rallyplats som ligger vid Vargåsen öster om Lysvik. Här gör rallybilarna en rejäl flygtur på 30–45 meter, rekordet är sedan förra året på 47 meter! Här finns restaurangtält, underhållning med Lucianoz och storbildsskärm.

Gårdsjö


Samma dag går färden vidare mot Gårdsjön via Rannsjön. Gårdsjö-sträckan fanns med i BAUHAUS Royal Rally även 2023 men i år så körs den i motsatt riktning, så ingen av förarna har kört den i fullfart förut. Sträckan går på en fin skogsbilsväg utmed Ransjön, vidare över Säterberget för att mot slutet komma fram i Gårdsjö. Under dagen körs två sträckor vi Colin’s och två vid Gårdsjön.

Följ sändningarna live här: www.rally.tv

Sträckor och tider hittar du här: ercroyalrally.com