Lopez flörtar med Fiat

Fiat har laddat upp ordentligt och för att marknadsföra sin nya elskling i USA har man tagit hjälp av ingen mindre än Jennifer Lopez. 500e Special Edition är likt namnet antyder en specialutgåva och dessutom italienarnas första elbil i staterna. I sångerskans nya musikvideo ”Can´t Get Enough” får vi se skymtar av den kopparfärgade elbilen som har en räckvidd på 32 mil. Duon arbetade ihop redan 2012 och då körde Lopez en Fiat 500 Cabriolet från Manhattan till Bronx – där hon växte upp.

 

 

MG lirar med Arsenal

Nu står det klart att MG kommer lira i den engelska ligan. I dagarna signerade den numera 100-åriga biltillverkaren ett flerårigt sponsoravtal med ingen mindre än fotbollsklubben Arsenal. Morris Garage ägs numera av kinesiska SAIC Motors som kommer stötta såväl klubbens dam- som herrlag. Supportrar som besöker Emirates Stadium och Meadow Park lär inte kunna missa det nya partnerskapet. Några som snörat på sig fotbollspjuxen och lirar i rödvitt matchställ är svenskorna Lina Hurtig, Amanda Ilstedt och Stina Blackstenius.

 

 

Sexhjulig best för terrängen

Mansory är en tysk tuningfirma vars produkter inte är speciellt förnuftiga eller praktiska – men miljonärsklubbens medlemmar faller pladask. Nu har man satt vinkelslipen i Mercedes G63 AMG och resultatet är ett snudd på bisarrt sexhjuligt terrängfordon med lastflak. Om utsidan är kontroversiell så är det ingenting mot den mintgröna insidan vars tak är en konstgjord stjärnhimmel beståendes av tretusen ledlampor. Blott tio exemplar av Gronos 6×6 ska tillverkas och priset landar på 12,5 miljoner kronor. I affären ingår en trimmad V8 på 900 hästkrafter.

 

 

Spiken i kistan för Mullin

Ett av världens exklusivaste bilmuseer stänger sina portar efter att ägaren Peter Mullin somnat in i en ålder av 82 år. Den amerikanske miljardärens samling går inte av för hackor och innanför väggarna hittar vi franska klassiker i absolut världsklass. Däribland en av blott två existerande Bugatti Type 57SC Atlantic. Mullins pärla från 1936 är en ljusblå skönhet och färgen passar perfekt med tanke på att Stilla havet är museets närmaste granne i Oxnard, Kalifornien. Men nu stängs alltså Mullin Automotive Museum för gott.

 

 

Toyota följer inte strömmen

Toyota hävdar bestämt att max trettio procent av världens fordon kommer rulla på el. Japanerna satte en helt ny branschstandard när deras första hybridbil Prius lanserades 1997 – men världens största biltillverkare tror inte att enbart elbilar är framtiden. ”Över en miljard människor på jorden har inte tillgång till elektricitet och att då begränsa deras transportmöjligheter genom att tillverka dyra elbilar är inte lösningen”. Orden kommer från Toyotabossen Akio Toyoda och han betonar även att det är kunderna som bör styra valet av fordon – inte politiker och regleringar.

 

Text: Jenny Nilsson / © CNP AB
Foto: CNP AB