Naomi + BMW = sant

Filmfestivalen i Cannes lockar celebriteter från hela världen och det mest prestigefyllda priset är guldpalmen som delas ut till årets bästa film. Att sköta transporterna under arrangemanget är en stor apparat och för tredje året i rad får kändiseliten åka BMW till röda mattan utanför Palace des Festivals. I år passade man dessutom på att avtäcka konceptbilen XM Mustique Allure som är en rullande hyllning till fotomodellen Naomi Campbell.
Såväl in- som utsidan består av violettfärgad sammet så räkna inte med någon serieproduktion.

 

 

Audi på två hjul

Audi har släppt ett fräckt tillbehör på två hjul som dessutom sparar på benkrafterna. X-Fantic EMTB e-Bike är en baddare på att ta sig fram i terrängen och har en framgaffel tillika bakdämpare från Öhlins. Designen är mycket riktigt inspirerad av ökenracern Audi RS Q e-tron som vann årets Dakarrally och i affären ingår en elmotor på
250 watt tillika ett batteri på 720 wattimmar. Nu kan man inte beskylla tyskarna för att vara ute och cykla för tillverkningen görs av italienska Fantic. Undrar du över priset? Tja, 103 300 kronor.

 

 

En rullande midsommardröm

Morgan sätter fart på våra vildaste midsommardrömmar med sin nya pärla som döpts till Midsummer.
Det rör sig om en taklös gentlemannaracer och bakom den klassiska formgivningen står Pininfarina. Sittbrunnen är en underbar historia och bjuder på en exklusiv tillvaro för två resenärer. Det går åt 83 kvadratmeter teak till enbart interiören och karossen tar 250 timmar att tillverka. Blott femtio exemplar ska tillverkas och i maskinrummet arbetar en bensinsexa på 335 hästkrafter.

 

 

Hyllning till 75 procent

Det är exakt hundra år sedan Bugatti Type 35 såg dagens ljus och för att fira milstolpen släpper fransmännen tillsammans med The Little Car Company en exklusiv replika som är 25 procent mindre än originalbilen.
Bugatti Baby II Centenary Edition kommer att tillverkas i blott sex exemplar och samtliga dyrgripar är redan sålda
för en hemlig prislapp. Under den handknackade aluminiumkarossen arbetar en elmotor på fjorton hästkrafter som toppar 68 km/h. 

 

 

Sporthoj med F1-anor

Ducati släpper nu en rullande hyllning till F1-legenden Ayrton Senna. Brasilianaren hade en stark förkärlek till italienska sporthojar och första modellen som kom att bära hans namn introducerades bara två månader innan Ayrton tragiskt omkom under San Marions Grand Prix 1994. Nya Ducati Monster Senna har inspirerats av legendens motivlackade hjälm i gult, grönt samt blått. Upplagan är 341 exemplar där 3:an står för antalet världsmästerskap Senna vann i Formel 1 och 41 för antalet förstaplaceringar han kammade hem under sin fascinerande karriär.

 

Text: Jenny Nilsson / © CNP AB
Foto: CNP AB