Sunnebladet, Sunne Posten, Sunningen och Sunne-Nytt. Innan Sunnenytt blev till den tidning den är idag fanns det några föregångare i samma anda. 1993 tog TorsbyBladet över stafettpinnen och kom ut med Sunne-Nytt den 17 februari samma år. Det blev lyckat och i år firar tidningen 30 år. 

Idag är Susanne Rundqvist ägare, 1994 gick hon in som delägare men blev självständig 2003. Under åren har annonserande företag kommit och gått. I Sunne har nya företag startat och en del har slagit igen, de flesta har annonserat i tidningen. Arbetet med tidningen har förändrats genom åren, framförallt tack vare teknik, internet och programvaror. Till en början var hela tidningen svart-vit, sen blev det mycket gult och rött för att så småningom bli helt i färg. Den 25 oktober kommer vår jubileumstidning där du kan grotta ner dig ännu mer i vår utveckling.

Till en början skrev vi själva ut både lösa sidor och annonser, klippte och klistrade för att få sidorna fyllda, när vi hade en hel tidning körde vi dessa med bil, eller på cykel, till tryckeriet. VI fick våra annonser via personliga besök eller fax. Skickade korrektur i retur på faxen. Ofta jobbade vi långa kvällar, till och med hela dygn för att få tidningen klar. Där får vi vara tacksamma för tekniken som underlättar vår vardag.

Från onsdag till måndag

En nyhet vi gärna vill förmedla så här utan omsvep är att vi byter utgivningsdag – från och med den 6 november utkommer tidningen på måndagar! Vi hoppas att detta ska öppna upp för nya möjligheter för våra annonsörer och att det tas emot positivt av läsarna. För våra matbutiker innebär det att deras erbjudanden kommer ut när de börjar gälla på måndag, dagens lunch-annonsörerna för sin matsedel vecka för vecka och event som händer till helgen får mer tid att etablera sig hos läsarna. Bara för att nämna några av fördelarna.

Jubileumstidning

Den 25 oktober kommer vi ut med en Jubileumstidning, dels för att fira våra 30 år men också för att göra byte av utgivningsdag smidigt. Detta innebär att vi inte utkommer med någon tidning onsdag den 1 november, vecka 44. 

Sunnenytt som tidning är sig ganska lik med sitt format och spalter men vi gör mycket annat också. För dig som har företag och vill synas på fler sätt kan vi hjälpa till med både loggor, broschyrer och annonser till olika plattformar. Läs mer om våra tjänster här.

Event

Vi hjälper även företagen att synas live genom Bygg- Hantverk och servicerundan som vi anordnat två gånger i år, den 29 april och 30 september. Den 21 oktober är det dags för företagen i motorbranschen att visa upp sig på en Bil & Motordag. Mer om detta i tidningen de kommande veckorna fram till eventet.

Planer finns på en dag för våra företag inom Må bra i vår. Håll utkik.

Sunne Turistguide

En gång om året delar vi ut Sunne Turistguide som vi från och med i år valt att kalla Sunneguiden. Det är Sunnes enda och officiella produkt för turistnäringen och finns på samtliga Info-points samt i butiker och på välbesökta besöksmål. Tidningen finns på webben i våra egna kanaler samt på Sunne kommun och Sagolika Sunnes webbsidor.

Sunne Turistguide används flitigt och hjälper våra turister och besökare att upptäcka Sunne. I den presenteras sevärdheter och besöksmål såsom Mårbacka, Rottneros Park & Tossebergsklätten, Berättarladan, Sunne Ski & Bike. Olika evenemang såsom Kulturveckan i Sunne, Fryksdalsdansen. Butiker, olika boenden, restauranger, vandringsleder, kartor och mycket annat. 

Vi är unika

När du annonserar i Sunnenytt når du samtliga hushåll och företag i kommunen –  det är vi enda forumet som gör. Vi dimper även ner i brevlådan hos dem som tackar nej till reklam då tidningen inte räknas som reklam utan som gratistidning.

Så välkommen att vara en del av veckans höjdpunkt – redan på måndag!