Â
Jag blev så sugen på denna räklåda, passade perfekt till första delfinalen av Mellon!
Denna 80-tals klassiker har också många namn
Polmans lÃ¥da, räklÃ¥da, knaperlÃ¥da, lördagslÃ¥da, knaprig ägglÃ¥da till vickning…
Lättlagad och väldigt smarrig är den i alla fall!
Â
Ingredienser
Det här behöver du till en form.
Räklåda:
8 hård kokta ägg
6-8 rostskivor
olivolja
Stuvning:
2 msk smör
6 msk vetemjöl
8 dl mjölk (eller grädde)
1 tsk salt + lite vitpeppar
6 msk hackad dill
500 gram räkor (oskalade)
Gör så här
Ställ ugnen på 225 grader.
Finhacka äggen,  skala räkorna,  och skär brödet i 1 cm- stora bitar.
Fräs mjöl och smör i en stekpanna, tillsätt vätskan och rör tills en slät smet.
Låt sjuda i cirka 5 minuter, smaka av med dill, salt och peppar och allra sist vänd ner räkorna och ta bort från plattan.
Smörj formen med smör och fördela äggen salta lite lätt , bred över stuvningen och toppa med brödbitarna och ringla över olivolja.
Skjutsa in i ugnen och låt stå tills brödet fått fin gyllene färg.
Serveras genast med sallad.
Tips!
Man kan även byta ut räkorna till crabfish eller så har man i båda.
Â
Recept och foto från
jennysmatblogg.nu
Â
Smaklig måltid!
Sussi