Snön lyser vit på taken, endast vår skäggige vän är vaken.
För snart är julen här må vi lova och tomten om nätterna börjar få svårt att sova.
För vart han sig än i världen vänder så ska det på julafton finnas klappar i allas händer. Stackars tomten har inget litet mål,
och ska allt hinnas med är det nog dags att lägga på ett kol.
Här kommer några finurliga julklappstips från oss på CNP,
som du till dina nära och kära kan ge.
Vi vill med detta önska alla en riktigt God Jul och hoppas att det nya bilåret blir kul.

När du vill lära dig att börja gå, ska du denna lillcittra putta på.
Fransk ingenjör med många talanger, originalkärran ritades av Pierre Boulanger.

2CV LÄRA-GÅ-VAGN FRÅN CITROËN: 965:-

Nu kommer klassiska Citroën 2CV som en praktisk lära-gå-vagn till dom allra minsta. Med den här (h)julklappen kan alla små förare över 12 månader lära sig att ta sina första stapplande steg och samtidigt passa på att transportera sina favoritleksaker från rum till rum. 2CV Walking Trolley har till skillnad från den klassiska plåtlådan en träkaross och fyra breda hjul förhindrar att kärran tippar. Lillcittran kommer lackerad i blått och är en given klapp under granen för alla som älskar retrodesign i ny tappning.   

Snart lär du vara i ditt esse, eftersom franska bilar är ditt stora intresse. Att hålla sig på banan är dock inte lätt, originalet såg dagens ljus 1971.

 BILBANA FRÅN RENAULT: 1 300:-

Spänn fast säkerhetsbältet för nu bjuder Renault upp till en fartfylld racingtävling hemma i vardagsrummet. Här gör två fransoser upp – konceptbilen Renault 5 Turbo 3E samt nya Renault 5 som lanseras under nästa år. Det rör sig alltså om en elektrisk hyllning till den kultförklarade ”stålmusen” och bilarna i skala 1:43 har bland annat fungerande strålkastare. Racingbanan på 3,8 meter bjuder på såväl hårnålskurvor som en lång målraka. Det är med andra ord uppladdat för ett fartfyllt äventyr fram till småtimmarna!  

En ikonisk sportbil från Stuttgart du ville ha, men min budget var inte lika bra.
Den här klappen är inte dum, håller koll på tid och platsar i ditt rum.

BORDSKLOCKA FRÅN PORSCHE: 3 400:-

Porsches senaste mästerverk är en läcker bordsklocka för alla som älskar sportbilar från Stuttgart. Porsche Table Clock 917 Salzburg har försetts med dubbla displayer som visar tiden såväl digitalt som analogt. Klockan har även en nedräkningsfunktion på 23 timmar, 59 minuter och 59 sekunder eftersom inspirationskällan är tävlingsbilen Porsche 917 Salzburg som vann Le Mans 24-timmars 1970. När du ställt alarmet sker uppvaknandet till ljuva toner av originalmotorn som var en V12:a på 4,5-liter. Det är som bäddat för att snooza!

Mer info: https://shop.porsche.com

Väckte stor uppståndelse vid sin debut, leveransförseningarna tycktes aldrig ta slut.
Ut i terrängen och gasa på, så kan du topphastigheten på 13 km/h nå.

CYBERQUAD FRÅN TESLA: 23 060:-

Uppståndelsen blev total när Tesla och dess grundare Elon Musk presenterade pickupen Cybertruck. Den kantiga formgivningen blev snabbt en snackis och nu är det barnens tur. Tja, i alla fall om dom är mellan nio till tolv år och inte väger över 50 kilo. Tesla Cyberquad är en fyrhjuling som försetts med en elmotor på 350 watt i kombination med ett litiumjonbatteri som räcker till 1,9 mils körning. Toppfarten är 13 km/h och bland dom mer futuristiska inslagen hör en infälld ledbelysning i fronten á la Cybertruck.

Mer info: https://shop.tesla.com

Eftersom musik är din stora passion, får du en klapp från
tyskarnas prestandadivision.
Plugga bara in den i ditt öra, så kan du ljuva toner höra.

HÖRLURAR FRÅN MERCEDES-AMG: 5 267:-

AMG är synonymt med Mercedes prestandabilar och när tyskarna nu presenterar ett nytt tillbehör klingar kvalitetsstämpeln som ljuv musik. AMG In-Ear-Headphones är likt namnet antyder ett par trådlösa hörlurar med Bluetooth 5.2-teknik som tagits fram i samarbete med ljudspecialisten Masters & Dynamic. Hörlurarna har fem olika öronproppar för optimal bärkomfort, pryds av AMG-loggan och har 12 timmars speltid innan det är dags att plugga in dem i den medföljande snabbladdningsboxen.

Mer info: https://accessories.mercedes-benz.com

Eftersom du i år har varit extra snäll, kommer här en handbyggd modell.
GP-racer som gick likt ett spjut nerför backen,
denna bilfabrikant har 113 år på nacken.

 MODELLBIL FRÅN CMC: 6 820:-

1910 såg Alfa Romeo dagens ljus och företaget rönte stora tävlingsframgångar snudd från start. Nu har modellbilsproffsen hos tyska CMC Exclusive Modelle släppt ett litet mästerverk i skala 1:18 av den legendariska Grand Prix-racern Alfa Romeo P3. 1932 kammade Tazio Nuvolari hem hela Europamästerskapet med denna skönhet och året efter vann italienarna sex av elva race som man deltog i. Den detaljrika miniatyren består av 1 805 delar och över 85 procent av dessa är gjorda i metall. Mycket närmare originalbilen kan man inte komma.

Mer info: https://www.cmc-modelcars.de

Pryddes på motorhuven av en stjärna, amerikanska armen använde den gärna.
Dra mästerverket över knoppen, så håller du dig varm om kroppen.

STICKAD JULTRÖJA FRÅN JEEP: 1 040:-

Vad sägs om ett mjukt paket från amerikanska Jeep? Ugly Holiday Sweater är precis som namnet antyder en ful jultröja som är tillverkad av bomull/akryl och finns i storlekarna S till 2XL. Motivet är en salig blandning från granar till snöflingor samt renar och mitt på bröstet hittar vi en Willys Jeep. Modellen föddes i stridens hetta och totalt tillverkades 650 000 exemplar under krigsåren 1941 till 1945. Resten är, som man brukar säga, historia. Jeepen förändrade världen och blev en rullande hjälte på kuppen.

Mer info: https://www.gear.jeep.com

Brittiskt familjeföretag med anor, hantverksmässiga detaljer tillhör dess vanor.
En mjuk klapp som passar såväl stora som små barn,
denna lilla filur har racingbrillor och en nos av garn.

TEDDYBJÖRN FRÅN MORGAN: 320:-

Vad sägs om att lägga tjugonio centimeter ren kärlek under julgranen? Det är över hundra år sedan den första teddybjörnen såg dagens ljus och sedan dess har gosedjuren blivit en trygg punkt för miljontals barn över hela världen. Det har inte minst brittiska Morgan snappat upp som nu presenterar en kramgo lekkamrat som klätts upp i racingglasögon, läderjacka och klassisk läderhuva. På vänster tass hittar vi Morgan Motor Companys berömda logga och den gosiga nallen lämpar sig för barn i alla åldrar. 

Mer info: https://shop.morgan-motor.com

Bibendum heter varumärkets frontfigur,
för att använda bilhissen upp får du vänta på din tur.
Försöker någon stjäla din lediga ruta, får du på dina medtrafikanter tuta.

TRÄGARAGE FRÅN MICHELIN: 677:-

Det finns garanterat många barn som inte kommer att kunna släppa taget om detta minst sagt läckra trägarage från däcktillverkaren Michelin. De olika våningsplanen nås via en handvevad bilhiss samtidigt som nerfarten sker med hjälp av dubbla ramper där träbilarna kan få upp en sjudundrande fart. Det är med andra ord som gjort för flera timmars lek med gasen i botten. Michelin Wooden Garage lämpar sig för alla bilförare som fyllt tre år och två racingbilar tillika en Bibendum-figur ingår i affärer.
Tja, Michelingubben heter faktiskt så.

Mer info: https://boutique.laventure.michelin.com

När du ska ut och shoppa, kan du inköpen i denna stoppa.
Designen är retro och riktigt fin, inspirationen är hämtad från italienska Turin.

VÄSKA FRÅN FIAT: 2 307:- 

Lagom till jul har Fiat släppt en trendsäker väska för alla modemedvetna tjejer. Designen är riktigt retro och inspirationen har hämtats från den lilla nyutvecklade strandkärran Topolino. Väskan matchar den mintgröna kulören som erbjuds till den tvåsitsiga mopedbilen och färgen heter aquamarine. Sidorna pryds av Fiats berömda logotyp samtidigt som själva handtaget har försetts med Topolino-emblem. Väskan är tillverkad i konstläder och har även ett ställbart axelband. Visste du förresten att Topolino är det italienska namnet på Musse Pigg? 

Mer info: https://store.fiat.com

Text: Jenny Nilsson och Johannes Gardelöf / © CNP AB
Foto och grafik: CNP AB

 

God Jul önskar alla vi på
Bilnyhetsbyrån CNP!