Bakvänt Guinessrekord 

Kroatiska Rimac har redan över tjugo världsrekord på sin meritlista och nu har man lyckats kamma hem titeln ”världens snabbaste baklängeskörning”. Bakom ratten satt testföraren Goran Drndak som med ögon i nacken lyckades backa hem ett Guinness världsrekord med noteringen 275,74 km/h. Supersportbilen Nevera drivs som bekant av fyra elmotorer på totalt 1914 hästkrafter och saknar därmed konventionell växellåda. I teorin kan man alltså köra elbilar lika fort bakåt som framåt.

Bentley Boys, förlåt, Bears

Får det lov att vara en tuff björn i lyxförpackning? Lagom till jul släpper Bentley fyra gosiga teddybjörnar som garanterat kör rakt in i hjärtat på alla små racingfantaster. Bentley Bears kommer i fyra karaktäristiska utseenden varav tuffingen i gänget försetts med racingjacka, halsduk, motorhuva och klassiska fartglasögon. De bedårande nallarna mäter fyrtio centimeter på höjden och har britternas berömda logga broderad på vänstertassen. Priset för din nyfunna vän startar från 800 kronor.

Hyundai ute på djupt vatten

Hyundai planerar att ge sig ut på djupt vatten och ska investera 20 miljarder kronor för att sjösätta en helt ny flotta av bilfraktfartyg. Beställningen inkluderar inte mindre än tolv jättekolosser som vardera ska rymma hissnade 10 800 fordon. Satsningen beror främst på den ökande efterfrågan av transporter till havs då den kinesiska bilmarknaden fullständigt exploderat. Det rör sig således om världens största fraktfartyg och första jungfruturen kommer att ske under 2027.

Mitt i krysset med Bugatti

Vet du vad Cristiano Ronaldo har gemensamt med Karim Benzema? Förutom att killarna är välbetalda fotbollsproffs så har båda ett antal vrålåk från Bugatti i sina garage. Nu kan duon dessutom ha varumärket på fötterna! Fransmännen har nämligen signerat ett nytt kontrakt med sportjätten Adidas och resultatet är en limiterad utgåva om 99 par fotbollsskor som alla redan är sålda. Adidas X Crazyfast Bugatti kommer i hyperbilsmärkets ikoniska färger blått samt svart och har läckra detaljer i kolfiber.

Svindyr skrothög

Minns du den hyllade filmen “The Wolf of Wall Street” med Leonardo DiCaprio i huvudrollen? Det är en verklighetsbaserad berättelse om den korrupte börshajen Jordan Belfort som snortar kokain och kraschar sin Lamborghini Countach. Tja, filmteamet smällde verkligen den äkta varan som till råga på allt var en ”25th Anniversary Edition” som tillverkades i blott 658 exemplar 1989. Nu kan du med andra ord bli ägare till ett stycke bil- och biohistoria. Den 25 november rullar skrothögen under klubban hos Bonhams och priset tros landa på – 20 miljoner kronor!

Text: Jenny Nilsson / © CNP AB
Foto: CNP AB