Efter stora internationella framgångar är Darin nu tillbaka med nytt material på engelska. Den 22 mars släpptes singeln ”Electric” och i sommar ger sig Darin ut på en lång efterlängtad sommarturné.
Den 27 juli kommer han till Fryksdalsdansen i Sunne!

Nya singeln ”Electric”, som är skriven av Darin tillsammans med James Hurr (Armin Van Buuren, Tiesto, Alok, R3hab), Paul Harris, Jordan Shaw och producerad av Hrrtz, handlar om en festnatt i Palma och hur han träffade någon som har kommit att påverka hans liv. 

– Jag var ute med mina vänner och ville bara ha kul och njuta av kvällen och dansa till bra musik. Men den kvällen träffade jag någon speciell och det är lustigt hur man kan träffa någon, när man minst anar det, vars energi verkligen kan dra en till sig. 

Med singlarna ”Can’t Stay Away” och ”Superstar” tog sig superstjärnan Darin in topp 5 på radiolistan i Italien. I Storbritannien hade singeln ”Can’t Stay Away” stora radioframgångar, vilka dröjt sig kvar ända in i 2023 då den blev ”Record of the week” på BBC Radio 2. I Italien prisades han nyligen som den mest spelade oberoende artisten i radio. 

Darin är just nu i studion och jobbar på mer musik som kommer att släppas under året.

I sommar ger sig Darin ut på en lång sommarturné med start i Motala den 26 juni. Turnén, som sträcker sig över 20 datum, kommer besöka platser som Sofiero Slott (Helsingborg), Dalhalla (Rättvik), Slottsruinen (Borgholm), Storsjöyran (Östersund), Entréparken (Göteborg) innan den slutligen når Gröna Lund i Stockholm för turnéavslutningen den 6 september.

Om Darin

Förra året släppte Darin sitt svenska album ”En annan jag”. Albumet, som är Darins mest personliga hittills, gick direkt in på den svenska albumlistans första plats. Singeln ”Starkare” låg både topp 10 på Spotify och #1 på den svenska radiolistan när den släpptes. Darin gjorde också en hyllad konsert under ”Allsångsscenen är din” i somras. Dessutom blev hans Så mycket bättre-insats med Johnossi-låten ”What’s the Point” en succé. Genom åren har Darin haft sju albumettor, trettio guld- eller platinasinglar och över en halv miljard spelningar på Spotify.

Darin sommarturné 2024

DARIN SOMMARTURNÈ 2024

26 JUNI – Motala Lokverkstad, Motala 
5 JULI – Furuviksparken, Furuvik 
6 JULI – Latitud 57, Oskarshamn 
10 JULI – Hotell Tylösand, Halmstad 
12 JULI – Sommarrocken, Svedala 
13 JULI – Folkparken Djurönäset, Djurhamn 
16 JULI – Dalhalla, Rättvik
20 JULI – Bruket i Wiared, Borås 
23 JULI – Stora Gåsemora, Fårö
26 JULI – Hugo Parkfestival, Norrköping 
27 JULI – Frykdalsdansen, Sunne
28 JULI – Storsjöyran, Östersund 
31 JULI – Sofiero Slott, Helsingborg
1 AUGUSTI – Slottsruinen, Borgholm
3 AUGUSTI – Karlskrona Skärgårdsfest, Karlskrona 
9 AUGUSTI – Stenungsbaden, Stenungsund
10 AUGUSTI – Humlehagen, Glanshammar 
16 AUGUSTI – Döbelns Park, Umeå 
17 AUGUSTI – Naturscen, Höga Kusten 
30 AUGUSTI – Entréparken, Göteborg 
31 AUGUSTI – Eksjö Stadsfest, Eksjö 
6 SEPTEMBER – Gröna Lund, Stockholm