Hertz dumpar Tesla

Nu står det klart att Hertz dumpar Tesla. Hyrbilsjätten gjorde en stororder på 100 000 Teslabilar 2021 och tanken var att minska sitt klimatavtryck – men planerna har redan gått i kras.
Hertz har tröttnat på sina opålitliga elbilar med dyra reparationskostnader och inledningsvis säljer man ut 20 000 bilar till vrakpriser i USA. Vad sägs exempelvis om en Model 3 med två år på nacken för 200 000 kronor? Hertz vd, Stephen Scherr, säger att pengarna som inbringas ska återinvesteras i bensinbilar. Snacka om att dra ut sladden!

 

 

Inga kristider hos Rolls

Trots bistra tider med inflation, dyra elräkningar och ökade matpriser så rullar Rolls-Royce mot strömmen och slår för andra året i rad försäljningsrekord. Världens rikaste har knappast dragit i handbromsen utan fortsätter att konsumera lyxbilar som aldrig någonsin tidigare. 2023 nådde britterna en ny milstolpe och sålde 6 032 flaggskepp, vilket är den bästa siffran i företagets 119-åriga historia. Bästsäljaren blev Cullinan tätt följt av Ghost och USA var största marknaden.

 

 

Lambo i full polismundering

Det är inte lätt att lida av tung högerfot i Italien – här patrullerar nämligen några av världens snabbaste polisbilar. Senaste tillskottet är en sprillans ny Lamborghini Urus Performante i full polismundering och den är inte rädd för att ta upp jakten på fortkörare. Det italienska fullblodet är utrustat med en V8:a på djävulska 666 hästkrafter som fixar hundrastrecket på 3,3 sekunder och toppar 306 km/h. I tjugo års tid har Lamborghini levererat supersportbilar till Polizia Stradale och nu har kåren sex vrålåk i sin fordonsflotta.

 

 

Porsche når nya höjder

Ojos de Salado ligger i Chile och är världens högsta stratovulkan med sina 6 893 meter över havet. Skulle du våga göra en bergsklättring här tillsammans med Edith och reservisten Doris?
Det är smeknamnen på två modifierade Porsche 911 Carrera 4S som utrustats med störtbur, vinschsystem och inte minst 35 centimeters markfrigång. Expeditionen leddes av fransmannen tillika trefaldige Le Mans-vinnaren Romain Dumas och efter mycket blod, svett och tårar lyckades man nå en höjd av 6 734 meter. Därmed slog Porsche det gamla världsrekordet med 40 meter!

 

 

Bentley på två hjul

Två legender har slagit sina kloka huvuden ihop och resultatet är en läcker sporthoj som trots priset lär sälja slut på nolltid. ”Diavel for Bentley” är ett exklusivt samarbete med den italienska motorcykeltillverkaren Ducati och tvåhjulingen i mörkgrönt har en V4-motor på 1158 kubik som levererar 168 hästkrafter. Designen hämtar sin inspiration från Bentley Batur och totalt kommer 500+50 exemplar att tillverkas varav de senare är strikt reserverade för Bentleyägare.
Priset landar på 750 000 kronor – men då ingår även en matchande hjälm samt läderjacka.

 

Text: Jenny Nilsson / © CNP AB
Foto: CNP AB