I Edsbjörke bor och arbetar Ingalena Klenell tillsammans med maken och konstnären Ragnar, där de båda tar fram en bred variation av glaskonst i både varmt och kallt material. Verksamheten Studio Klenell startade 1978 efter en Glasutbildning i Orrefors. Genom åren har det blivit flera stora installationer för offentliga miljöer och museer och hon har mottagit många priser och stipendier.

Representerad i stort och smått

Inne på Sunne bibliotek hänger två väldiga ljuskronor i taket som installerades inför invigningen 2009. I centralsjukhuset i Karlstad finns verk av henne i både entréerna. I Säffles nya simhall och på universitetet i Karlstad finns träden som gjorde henne känd utanför landets gränser. Ingalenas verk har visats både nationellt och internationellt och hon finns representerad på Nationalmuseum, just med ett träd, och museer i bland annat USA på Museum of glass i Tacoma med 12 träd och björkar i Edsbjörke utanför Studion. På Alma Löv i Östra Ämtervik finns Ingalena representerad med verket Alma Mater.

Idag gör hon gärna lekfulla konstverk för privata hem, ibland tillsammans med beställaren, workshops med barn tycker hon är extra inspirerande. Till årets Sunneyra har Ingalena fått uppdraget att tillverka priserna till vinnarna i de tre kategorierna och har gjort tre unika skålar.

Ingalena med en av de unika glasskålarna.