Jordgubbsodlingen i Gjutaregården breddar

Från Jordgubbar till produkter från Värmland

I Gjutaregården ca 7 km nordost Sunne mot Bäckalund ligger en jordgubbsodling som sedan några år tillbaka drivs av Niklas Sonebrink, nu planerar han att utöka verksamheten och till sin hjälp har han Martijn Askes. Under våren har företaget bytt namn från Jordgubbar till Products of Värmland. Ett företagsnamn som skvallrar om att det handlar om så mycket mer än jordgubbar. 

Niklas och Martijn har många intressanta planer för framtiden. Bland annat kommer de att sälja mer grönsaker och växter, som kan köpas på plats. För att vara säker på tillgång och öppettider rekomenderas att ringa (telefonnummer finns i annons längst ner på sidan) eller få information via Facebook. 

Trädgården på Gjutaregården kommer också att vara öppen för avkoppling och här kan du hälsa på kaniner och höns. Om tid finns kommer det även att erbjudas fika. Till midsommar kan du köpa jordgubbar direkt av odlaren, mer lokalt kan det inte bli.

Väldoftande vårmarknad 

För att fira att odlingssäsongen har börjat, arrangerades en vårmarknad. Förutom växtplantor från gården fanns flera utställare på plats. Vallarnas Alpackor erbjöd alpackaprodukter och handgjorda tvålar. Åsegårdssätter Svamp- & Skogsträdgård lockade med egentillverkad vinäger, torkad svamp och chilisalt. Smaklökarna fick även sitt av Finnskogens Ostaffär. Nybakat ukrainskt bröd fanns till försäljning.

Det var en lyckad marknad med många entusiastiska besökare och  såklart fanns där också några djur. De två självständiga alpackorna Honey och Jamiro fanns till beskådan; men man kan undra vem som iakttog vem? Kaninburarna var ett populärt inslag för de mindre. En helg där de små gnagarna fick inmundiga en hel del godsaker serverade av ivriga små händer.


Vi har öppnat för säsongen. Ring för  öppettider, tillgång och priser!
Eva 070 549 84 20, Niklas 070 228 89 84
Följ oss på Facebook: ”Products of Värmland” för erbjudanden och aktuell tillgång på bär och grönsaker. 


Text: Katarina Gåsste Foto: Linda Peelen