Tusentals besökare samlades i Sunne under lördagen då Sunneyran ägde rum för andra året i rad. Sunne sjöd av besökare, aktiviteter och underhållning. Dessutom var 15 föreningar och dryga 30 utställare på plats.

Dagen började med “Full Rulle” – Hembageriet, Citykonditoriet och Café Villa Helios bjöd på en drygt 16 meter lång rulltårta. Somriga smaker med lokalproducerad jordgubbssylt från Grinnemo Hallon och Honung.

Victoria (Hembageriet, Robert (Citykonditoriet) och Lars (Café Villa Helios) skar upp drygt tusen bitar rulltårta till besökarna.

Här fanns också möjlighet att köpa kaffe och festis som sponsrades av ICA BBB Sunne. Pengarna gick oavkortat till Julia Lindgrens minnesfond, som fick in 4200 kr som kommer delas ut till barn och ungdomar som är ett föredöme för kamratskap, jämlikhet, solidaritet och rättvisa.

Projektledaren Linda Isaksson är med och kickar igång Sunneyran!

Några populära inslag var Chokladhjulet som Tommy Larsson på Larssons El arrangerade, överskottet på 4 730kr gick till Jon Bengtssättern föreningen.

Även Sunnenytts Katarina Gåsste samlade pengar till Jon Bengtsätterföreningen genom ansiktsmålning. Barnen köade hela dagen för en ny look.

Programmet på scenen startade kl. 11.00 med musik – och dansshow. Delar ur ensemblen på Galan 2024 bjöd på ett fantastiskt ABBA-medley för att fira att det var 50 år sedan ABBA vann Eurovision med Waterloo. Här kan du se den https://fb.watch/tbs1I21Q0W/

Vid lunchtid intervjuades skådespelaren Jakob Hultcrantz, som också visade ett smakprov från ”Jernbanan som visas på Tractorteatern i Västansjö.

Därefter blev det  intervju och boksignering med debuterande Sunneförfattaren Anna Sandell.

Klockan 15.00 var det dags för intervju och hyllning av Sven-Göran ”Svennis” Eriksson. Men tyvärr orkade inte Svennis närvara på grund av hälsan. Linda Isaksson och Mattias Bergh berättade om sitt möte med Svennis en vecka tidigare och avslutade med en hyllning där alla på plats formade sina händer till hjärtan. Hyllningen som filmades skickas till Svennis för att visa allt stöd han har från oss i Sunne. Gåvorna och blommorna hämtades av Svennis dotter Lina.

Se Sunneyrans hyllning till Svennis här

I slutet på dagen korades ”Årets Butik” som blev Coop Lysvik,  ”Årets Hjälte” som blev Sara Sundqvist och ”Årets Sunning” som blev Anders Magnusson. Alla fick diplom, blommor och en pokalskål designad och gjord av Ingalena Klenell, Vi hyllade även de som kom på andra plats, fina diplom och blommor fick Entré Sunne, Rottnahallen Gräsmark, Maja Sundqvist, Niclas Persson, Peter Lindgren och Ninni Obbarius.

Se intervjun med Jakob Hultkrantz här:

Del 1, Del 2, Del 3,

Ett smakprov ur Jernbanan

En stor kram till er alla! Och tack alla samarbetspartners och sponsorer!

Tillsammans lockar vi fler besökare till Sagolika Sunne!

Projektledare Linda Isaksson, genom Sunnenytt och Mitt Sunne

Dagen avslutades med en härlig fest på Kolsnäs med sommarbuffé och underhållning. Ämterviksfolket bjöd på en blandning av klassiska rock- och poplåtar medan skivaktuelle Calmby rappade på Värmländska med gott gung. 

Här kan ni se ett axplock ut Ämterviksfolkets show:

Johnny Cash och Dolly Parton
https://www.youtube.com/watch?v=Eq8-_ESg7e8

Jerry Williams
https://www.youtube.com/watch?v=kIr8UapL5iQ

 

Text: Linda Isaksson och Annika Bergh