Onsdag 12 juni arrangerade Företagarna Sunne en sommarfest för medlemmarna i Företagarna Sunne samt korade Årets Företagare och Årets Unga företagare. Festligheterna hölls på Selma Spa och underhållningen sköttes av Emil från Kryddpôjkera.

Till Årets Företagare i Sunne utsågs Peter Mattsson och Fredrik Jonsén som driver byggföretaget WeBK. Visst kan man förstå att företaget har växt, eftersom deras logotyp pryder flertalet projekt inom kommunen. Inte minst har företaget sett till att renovera Fryksdalens Sparbank till toppskick.

Motiveringen lyder:

“Årets Företagare har visat att man med ödmjukhet och stor kompetens kommer väldigt långt. Även om visionerna inte är så stora bryter de nya väg och vågar satsa. Med ett ständigt fokus på vidareutveckling och kvalité befäster företaget sin position i en tuff bransch.” 

I kategorin Årets Unga Företagare fick gästerna se ett välkänt ansikte äntra scenen. Hampus Hedström är uppvuxen i Sunne, men hans drivkraft tog honom till Stockholm där han byggt upp en gedigen karriär, blott 27 år. Han har bland mycket annat gjort pod tillsammans med Keyyo, haft roller i SVT-serierna Från Trakten och Tivoli Alibi & Snorkråkan, varit en i humorgänget Mumbo Jumbo (TV4) och varit en av deltagarna i Över Atlanten på Kanal 5. Hampus CV kan göras längre och han får utmärkelsen med motiveringen:

“Årets Unga Företagare startade sitt första företag som 14-åring och idag vet de flesta i Sverige vem han är. Trots utmaningar under skolåren har han byggt en imponerande karriär och bevisat att det går att lyckas otroligt bra även fast man en period har det lite tyngre. Han har tagit de beslut han trott på och vågat satsa, han lever sitt entreprenörskap till fullo och är en stor förebild och inspiratör för personer i alla åldrar. Med stor stolthet över sitt ursprung har han satt Sunne på kartan och nu har det äntligen blivit dags för oss att visa vår tacksamhet.”

Text: Katarina Gåsste
Foto: Linda Isaksson

Peter Mattson och Fredrik Jonsén, från företaget WeBK

Hampus Hedström – Årets unga företagare i Sunne